Signaleren van zorgfraude en Wet Bibob

Datum: 26 September 2024
Deze training wordt ook incompany aangeboden voor een maximum van 8 deelnemers. Neem voor meer info hierover contact op met Judith Spanjers (info@judithspanjers.nl) of bellen 06-51492254.
Locatie : Utrecht , OV vanaf Utrecht Centraal is 15 min loopafstand.

Ochtend (09.00u-12.30u) door Judith Spanjers:

In de ochtend krijg je inzicht in de ontwikkeling van de aanpak van zorgfraude in de loop der jaren. Hierbij gaat het niet alleen over zorgwinsten en zorgfraude, maar ook over de kwaliteit van zorg. Aan de hand van de onderzoeksbevindingen van Judith gaat ze dieper in op de diversiteit aan zorgaanbieders waar gemeenten mee te maken hebben, hoe je fraude kunt herkennen en wat de obstakels zijn om fraude aan te kunnen tonen.
Je leert zelf onderzoek te doen via open bronnen en hoe je die kunt gebruiken als gemeente. Verder geeft ze inzicht in de positie van de cliënten en de rol die gemeenten kunnen spelen in de aanpak van zorgfraude. Ook worden de belangrijkste aandachtspunten in een jaarrekening besproken.

Middag (13.00u – 16.30u) door Frank Rovers:

Je krijgt naast een praktische en juridische uitleg over de Wet Bibob ook een voorlichting hoe je het zorgproces binnen je gemeente zo efficiënt mogelijk dient in te richten om de Wet Bibob op zorginstellingen te kunnen toepassen.

Daarnaast krijg je inzicht en een overzicht van de nieuwe mogelijkheden om de Wet Bibob toe te passen bij zorgfraude, maar ook wat (nog steeds) niet kan maar waar wel oplossingen voor zijn. Bibob-onderwerpen in relatie tot zorgfraude zoals, grondbeginselen, beoordelingscriteria, doen van eigen onderzoek, snelle data-applicaties, aanbestedingen, contractering, vergunningen, subsidies, werkproces, vragenlijsten, geheimhouding en privacy-aspecten komen aan bod.
Iedere deelnemer ontvangt naast een lesmap die ook als naslagwerk gebruikt kan worden, na afloop ook een deelnemerscertificaat. De handouts en relevante documenten van de training worden na afloop ook digitaal verstrekt.


Voorwaarden:

Annuleringskosten na aanmelding training / akkoord op offerte:
Meer dan 31 dagen voor aanvang van de training annuleren: 50 % van de cursusprijs in de offerte
Tussen 7 en 31 dagen voor aanvang van de training: 75 % van het cursusprijs in de offerte
Binnen 7 dagen voor aanvang van de training: 100 % van de cursusprijs in de offerte
Aanmelden:

Inschrijven via info@judithspanjers.nl of frankroversadvies@gmail.com